torsdag 28. april 2011

Snart helg...

Ble sent ferdig på jobb, forbereder ny tur. Neste uke skal jeg med elevene til Levajok, drar allerede på søndags ettermiddagen. Blir mye farting gitt!!
Måtte ta en liten høneblund på sofan etter pannekake og ertesuppemiddagen som Håkon hadde laga. Godt å hvile øyet litt...;)

Har overtatt hønseflokken ttil Britt-Mari sent i går kveld, så hun var innom å hilste på de.. - og sikkert oss andre også... hehe Det har gått overraskende bra den første natta og dagen med nye høner og en ny hane i flokken! Ingen er mobbet veldig!
Har hatt noen hyggelige samtaler med Sara og Vegard i dag, de er flinke og veldig reflekterte unge mennesker. Må være lov å være stolt av barna sine!:o) Sant..?;)

Husarbeid og enda mere klesvask fikk jeg unna, men det er forsatt ikke tomt..

 Sykkeltur på 5 km med alle hundene i kveld, veldig skitne og våte hunder etter turen. Alma har også kommet, skal være her til neste fredag. Hun kjefter fælt på både Eilert og Zulu, syns de i grunnen er meget uoppdragne.
Ingen jakt, dirigeringer eller LP trening i dag...!
Alma koser seg i lyng og sand

Alma

onsdag 27. april 2011

Hektiske dager!!

Tirsdag:
Startet dagen med sykkeltur med hundene i øspøsende regn. Sto opp kl. 6 og var på jobb kl. 8. På planen sto agility for elevene som går PTF hund.
Vi fikk en fin økt i ridehallen. Vi får bruke banen til Tana Hundeklubb, og det er vi jo selvfølgelig veldig glad for.
Elevene fikk bruke Lotta, Zulu og Bella. Gikk kjempe bra, Bella har ikke vært på en agilitybane før, og syns det var kjempe moro.
Gunn Tove kom å lage middag til oss, herlig. - Og veldig koselig! Måtte skynde meg å støvsuge før hun kom,  så de skulle slippe alt av hundehårene;) 
Dro så på miljøtrening, en time for seint. Der var bare jeg og Britt-Mari. Fikk en super flott økt med alle 5 hundene. Klokka er så mye nå at jeg ikke orker å skrive om treninga. Kort oppsummert: meget bra økt!!

Hestestell på planen etter det før senga!

I dag:
Opp kl. 6, slapp ut hester, sykla 2,5 km med hundene!
I stallen på jobb, til ridehallen og 2 ridetimer med tilsammen 8 elever.  Tar litt tid når man skal få transportert hester opp og ned, når det bare er en sjåfør, en bil og en henger tilrådighet  og 5 hester som skal flyttes. Var ikke ferdig og vel hjemme før i 13- tida. Fikk gjort unna litt jobb, før foreldresamtale kl. 15 på Boftsa skolen.

Middag i fullfart før ridetime kl. 17 hjemme. Hestejentene mine har hatt fri siden februar. Det var bare kaldt - kaldt - vind eller så var jeg borte så vi avtalte før jeg dro til Polen at første onsdag etter påske så begynner vi igjen. Koselig å treffe jentene igjen! Hestene også glad for å komme ut å røre på kroppene sine:) Ferdig ca kl. 19 i stallen, hjalp Vegard å pakke sekken og så litt tv sammen med han. Gikk ut i stallen igjen, tok med meg hundene og Mac og red en tur på en time. Kunne ri i skogen, til tross for mye snø og slaps.
Vel inne igjen, ordnet kveldsmat til ungene og beordret de  i seng, hentet Håkon som var hos naboen og stelte hover på to stk hester, dro å handlet, så til Britt-Mari og hentet en ganske stor flokk med høner, og en hane.
Klokka var 22.30 når vi var hjemme, slapp hønene sammen med våre. Alltid like spennende, håper det går bra med alle sammen. Fôret hester, kaniner ute, og hundene inne. Pakket ut matvarene og ryddet kjøkkenbenken.
Puh, slik var min innholdsrike dag! Nå skal jeg forte meg å finne loppekassa så jeg får hvilt meg før morgendagen!

Tanatimian

noen av de peneste hundene i verden...:) Tatt i Polmak 2010


mandag 25. april 2011

Kråkebolletyven


Siste påskedag - 2. påskedag

Lotta går ikke så langt unna meg når vi sykler...

Dagens sykkeltur, fortsatt mye snø i Mokkveidalen ser dere!




Har gått spor med Zulu, ca 700-800 m, flere terrengskifter, vindstille, 14 grader og 6 t. gammelt. Startet bra, finner begge gjenstadene, går av sporet og mister litt motet etter ca 500 m. Vi måtte rett og slett sette oss ned, ta en siesta og slappe litt av. Gikk tilbake til der jeg var sikker på at hun var på sporet, hun går noen runder og finner sporet og fortsetter til slutten.

Vært på formiddagsbesøk, koselig. Fant masse rydde inspirasjon og dro hjem og begynte og rake og fikse ute.  Vaska og stelte Alf og strigla Mac, de RØYTER!!! Hurra, det er vår!

I morgen er det jobb! Skal ha innføring i agility med elevene som har PTF hund. Blir spennende!

Flere bilder av dagens bursdagsbarn









Om jeg klatrer i høyden, så når kanskje ikke Sjarly å lukte på meg...;)

Blir jammen sliten av all herjinga








søndag 24. april 2011

Påskedager - 1. påskedag - Bursdagsfeiring, en dag på forskudd!

Da nærmer påska 2011 seg slutten, det har vært en "lat" påske på mange måter, med lite fjellturer og ski, men det har vært en fin påske likevel. Har fått trent flere økter med hundene, og det er bra!
I dag har det vært 1-årsdag for Rosa sine valper, de har egentlig ikke bursdag før i morgen, men siden det skulle være barnedåp i morgen på Tana Familiecamping måtte vi ta det i dag! Det var da 3 av valpene som kom;  Choko, Emma og Bella, pluss en del andre hunder.
Bella trodde det var fritt fram når det var bursdag, hun hoppet like godt på stuebordet og rett etterpå så var hun så aller snarest oppå et annet bord... - Som om det skulle være helt naturlig... Kunne ikke annet enn å le! Det ble utdelt både myke og harde pakker, godis, kaker, griseører og tyggeben. Kan man ønske seg mere...?;)


Søster og bror

Choko og Bella

straks 1 år!!

Vegard, Choko og Bella

Choko, bor på Dal til daglig, men feirer bursdag og påske i Tana

Hei søster!


er du gutt....??

Bella
Tonje og lagottojentene
Choko og Emma
Emma
Bella og Tina sier hei, hvem er du..?

3 flotte søsken

Ann Merethe og Emma

Joakim, Emma, Bella og Sjarly

Rosa og Tina
Emma
Mor og Vegard på lekeplassen, holder utkikk!
Reinkjøtt til bursdagsbarna...
Gaveutdeling
Vegard leser kort


Noen som er i tvil...? - På kjøkkenet det skjer
















 Etter bursdag var vi invitert på middag i Holmfjell. NYDELIG middag, helstekt entrecote, stekte poteter, stekte grønnsaker og nydelig saus. Nam! Dessert var hjemmelaga sjokoladekake og hjemmelaget is!
Kokkene var Laura og Sverre!

Solnedgang i Holmfjell. Foto: Håkon Kjølås



Har også meldt på en skokk med hunder til utstilling i Kvalsund om en liten måned! Gleder meg!

Påskedager - Påskeaften

Lat dag, sykketur med alle hundene og ingen store LP - økter og skrive hjem om. Men en "stopp" og "stå" økt med Rosa. Hadde selvfølgelig planer om mere enn det, men ble ikke til vi fikk det til! Ungene hadde besøk av påskeharen og måtte leite etter eggene sine. Alltid like moro for ungene, ingen påskeegg til meg i år heller. Kan ikke har vært snill nok....?
Måtte handle litt og så var vi invitert på reinkjøtt og buljong middag i Hillagurra. Koselig!

Gikk tur i Hillagurra med alle hundene + Lurfi. Han syns Zulu var veldig tiltrekkende, men det var ikke gjengjeldt. Hun var overraskende tålmodig med han, rista han litt når vi nesten var hjemme igjen. Han hang som en klegg etter henne, så det var nok fortjent..;)  Eilert skulle hoppe over et gjerde på turen, men pga mye sørpe og vann så fikk han ikke tatt sats som han skulle og ble hengende fast i gjerdet i ene baklabben.. men fikk han greit løs og han var ikke halt eller noe etterpå.

En ganske lat og fin dag!


Eilert på trening på langfredag

Eilert

Fin levering i hand!

Dummy



Etiketter

Adventskalender (2) Alaska Husky (4) Alaskan Malamute (2) Alf (6) Apport (1) Bella (15) BEST IN SHOW (3) Bilde (13) Bilder (91) Blogg (11) Blomster (1) Bordercollie (1) Bursdag (7) Dallas (2) Dalsa (6) Den spanske rideskole (1) Dogs4all (1) Dressurtimer (1) Dugnad (1) Eilert (20) elg (1) Ferie (4) Filmsnutt (11) Finnmarksløpet (14) Fjøs (1) FlatCoated Retriever (86) Flinke valpekjøpere (12) GPS (4) Grønnlandshund (2) Gåte på en måte (1) HD-røntgen (1) HeltogHoldent (1) Hest (26) Hester (18) hjemmeside (2) Hovedkurs (2) Hovstell (4) Hund i media (1) Hundeutstilling (10) hUnni (9) hUnnixDallas (46) Husarbeid (5) Hva_kan_Ågot (4) Hvile (1) Høner (1) høst (1) Jobb (25) Jonatan (1) Jula (12) Juleshopping (2) Kadaversøk (3) Kalla (2) Kart og kompass (2) Kine (1) Kirkenes (2) klipp (1) Konrad (5) Kurs (15) kylling (1) lagotto (3) Lagotto Romagnolo (40) Laksefluene (1) Landbruk (3) Lapsk vallhund (3) Latmannsdag (5) lavine (6) Leiteaksjon (1) litt agility (1) Longering (2) LP (5) LP-trening (35) Lurfi (2) Løpetid (1) Mac (21) Miljøtrening (12) mørketid (1) Neseprøve (1) NKK (1) Norgetrengerbonden (1) Norsk varmblod (2) NRH (45) NV (1) Omplassering (4) Oppussing (2) Orlando (3) Pelsstell (5) Piteå (4) Polen (14) Politikk (1) Poseidon (17) Påske (8) Quiz (1) Retrieverjakt (18) Rita (5) Rosa (10) Rundering (1) Rånni (1) Same (2) sauer (3) Sjakk (1) skiskyting (1) skitur (4) sommerifinnmark (1) Sorg (7) Spor (20) Sprang (1) stevne (1) sushi (2) søk (1) Søksprøver (1) Tana (1) Tanaelva (1) Tanahundeklubb (2) Tanavgs (4) tiltoppsitana (1) Tim (3) Topptur (1) Treningsplanlegging (2) truger (1) Tuba (4) Tur (39) Tåkeprat (24) Utfordring (1) Valper (37) Valpetest (1) Veterinær (4) Vidda (2) Video (1) Vinter (18) vom og hundemat (1) ZorroBella (2) Zulu (23) Øyenlysning (1) Ågot (12)